Noorderlichtreizen Winterseizoen 2016-2017

Ruben Weytjens - Voigt Travel

Op deze pagina vindt u een overzicht met fotoreportages van de noorderlichtreizen, geleid door Ruben Weytjens in het winterseizoen 2016-2017.
Alle reizen werden gefaciliteerd door Voigt Travel, met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Lapland of Noord-Noorwegen. Het gaat steeds om reizen inclusief ontbijt, diner (3 gangen) en tal van dag-activiteiten.

Het is de bedoeling om hier een eerlijk beeld te scheppen van wat u doorheen de week zoal kan verwachten wanneer u meegaat met één van deze groepsreizen. U ziet hier bijgevolg niet altijd de allermooiste marketing-foto's, zoals dat op andere websites vaak wél het geval is. Daar worden meestal slechts foto's als lokaas getoond welke door de jaren heen onder de meest ideale omstandigheden gemaakt zijn. Op deze website staan de foto's in chronologische volgorde, doorheen het winterseizoen 2016-2017 door mezelf gemaakt. Het kan niet alle dagen het perfecte weer zijn, en ook het noorderlicht is niet altijd even zichtbaar aanwezig. Toch heb ik voor elke dag uit de 7 verschillende weken een aantal favoriete foto's kunnen vinden. (zie lager)

Alle locaties zijn sowieso zorgvuldig uitgekozen in functie van het noorderlicht, zodat de kans om het noorderlicht in de buurt van de accommodaties te zien wordt gemaximaliseerd. Op plaatsen met teveel lichtvervuiling of grote drukte blijven we bijvoorbeeld weg. Vervolgens zijn we op deze locaties de dag-activiteiten gaan inplannen of exclusief uitwerken. 

Het aantal keer dat we gedurende een bepaalde week het noorderlicht konden zien heeft enkel te maken met toeval, voornamelijk op het gebied van weersomstandigheden en deels ook de zonneactiviteit. Resultaten uit het verleden bieden dan ook geen garantie voor de toekomst. Indien alles zou meezitten kan je op elk van de bezochte locaties 7 dagen op 7 het noorderlicht zien. Gedurende het afgelopen seizoen hebben we tijdens 1 reis vanwege het bewolkte weer slechts één keer de kans gehad om het noorderlicht te zien, tijdens de andere reizen lukte het 3, 4(2x), 5(2x) of zelfs 6 keer. In het verleden is een 7 op 7 ook al eens gelukt.

De reizen zijn zodanig samengesteld dat iedereen sowieso een onvergetelijke vakantie heeft gehad wanneer we het noorderlicht zouden wegdenken. Ik probeer er als noorderlichtgids steeds het maximale uit te halen (inzet: 7 op 7 noorderlicht), maar uiteindelijk horen de reizen zó bijzonder te zijn dat het noorderlicht "slechts" als de kers op de taart wordt ervaren. 

Na een klik op onderstaande foto's komt u terecht bij de fotoreportage van de desbetreffende reis. 
Het programma voor het winterseizoen 2017-2018 wordt in de laatste week van mei bekend gemaakt. We proberen elk jaar voor vernieuwing te zorgen, en ook dit keer zullen er weer nieuwe reizen tussen zitten.

Noorderlichtreis Lapland

8 t.e.m. 15 januari 2017

Noorderlichtreis Lapland

15 t.e.m. 23 januari 2017

Noorderlichtreis Lapland en Fjorden

28 januari t.e.m. 4 februari 2017

Op Jacht naar Noorderlicht

4 t.e.m. 11 februari 2017

Noorderlichtreis Tromsø en Spitsbergen

18 t.e.m. 25 februari 2017

Noorderlichtreis Toendra en Fjorden

25 februari t.e.m. 4 maart 2017

Noorderlichtfinale

12 t.e.m. 19 maart 2017